Nedflyttning försenar arena

Klarar inte Sirius att ta sig upp i Superettan igen till år 2012, kan det innebära att Studenternas IP inte upprustas som det varit tänkt, säger Ali Moulawi (M).

Det har varit en mörk helg för Uppsalas fotboll, säger Ali Moulavi (M), ordförande i fritids- och naturvårdsnämden i Uppsala kommun, om att Sirius degraderas från Superettan till division I.

– Upprustningen av Studenternas har vi haft en plan för, och det är utifrån idrottens lyckande och allt annat. Vi kommer göra den upprustning som behövs i den serie som Sirius befinner sig, sen får vi fortsätta med den planen som vi har, säger Ali Moulavi.

Så det innebär att det inte blir lika storslagna planer, om inte Sirius spelar i Superettan?

- Naturligtvis är det så att det här sänker farten, det gör det. Arenabygget får vi ta en funderare om, när och hur vi ska fortsätta det arbetet, säger han till Upplandsnytt.

Det kommer att försena bygget?

– Nja, det försenar kanske inte bygget, men å andra sidan behöver vi ett lag som fyller arenan. Det är skattepengar det handlar om och det behövs ett lag som kan ta hand om arenan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".