Fotboll

Sirius förlorar miljoner

Sirius kommer att förlora omkring 3 miljoner kronor nästa år. Utöver det kan sponsorpengar försvinna, men Sirius ordförande Lasse Svensson är inte orolig över sponsoravtalen.

– Vi har tecknat en del redan, faktiskt på ganska höga nivåer. Vi är väldigt nöjda med att några säger att vi gör ett fantastiskt jobb. Då ser de inte bara elitlaget, utan även allt runtomkring, till exempel vårt arbete med ungdomar, säger Lasse Svensson.

Det är pengar från Svensk Elitfotboll och Tipselit som går förlorade när Sirius ramlar ner i Division ett. Totalt handlar det om omkring 3 miljoner kronor som Sirius måste klara sig utan, men även sponsorpengar kan försvinna.

SR Uppland har ringt omkring hälften av klubbens tunga sponsorer och de flesta planerar att förhandla om nya avtal, men ingen vill svara på vilka summor det rör sig om.

En av sponsorerna säger redan nu att deras sponsorbidrag kommer att minska inför 2010, på grund av nedflyttningen till Division 1.

Sirius ordförande Lasse Svensson är som sagt inte orolig. På frågan om han själv kommer att sitta kvar som ordförande svarar han så här:

– Att vara ordförande för en klubb som Sirius, det är inte samma sak som att vara i Barcelona, där man köper sig till en tjänst. Här måste man ha ett hjärta och brinna för klubben, om det är någon annan som har det välkomnar jag den personen, säger han.

– Det är ett oerhört tungt jobb och jag har offrat mycket tid på det här. Det är därför vi har sagt att vi ska förstärka styrelsen. Om det sedan blir med en ordförande eller med någon annan funktion, det vet vi inte, men vi behöver mer folk, säger Lasse Svensson.

Astrid Iselidh
astrid.iselidh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".