Innebandy

Sirius vann andra raka

Under måndagskvällen tog Sirius sig an Täby i Svenska Superligan i innebandy. Ett Sirius som senaste omgången tog en oväntad första seger när Pixbo Wallenstam besegrades på bortaplan. Den segern följdes nu upp med ännu en jätteskalp, efter att Täby besegrades med 6-4.

Sirius inledde matchen utan bromsar, och redan i första matchminuten fick man sitt första friläge. Ett friläge som skulle följas av många bra kreativa chanser och anfall. Nollan spräcktes i 5 matchminuten, och efter det var det Sirius som styrde matchen.

Man fick även in 2-0, innan Täby svarade med en reducering. matchen böljade sedan fram och tillbaka, men hela tiden med Sirius i ledning. I slutet av andra missade även Patrik Strandh en straff för hemmalaget. Inför tredje perioden var ställningen 3-2 till Sirius, och efter att Fredrik Sandkvist satt fyran i boxplay i första minuten av tredje perioden, började de 689 hemmafansen på allvar tro att detta var tre poäng som Sirius kunde bärga.

Täby satsade hårt, ledda av mycket starke Rickie Hyvärinen, men det var Sirius som även fick in ett femte mål. Strax innan hade de blåsvarta fått ett mycket tveksamt domslut emot sig, då domarna dömde bort ett mål som i alla fall från läktarplats såg givet ut. Mattias Lundberg i Sirius, som var den med bäst sikt av alla då han stod vid mållinjen, hävdade bestämt att det var där femman borde ha kommit.

Nu gjorde det ju bara en statistsk skillnad. Efter att Täby reducerat till 5-4 i 18:e matchminuten satsade man allt och tog ut målvakten. Det ledde dock bara till att Johan Widh kunde punktera den redan vunna matchen när matchklockan stod på 19.58. 6-4 alltså till Sirius, som besegrade sitt andra storlag på raken. Om man lyckas bibehålla formen till den på papperet mycket enklare bortamatchen mot Umeå, återstårt dock att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".