Enköping

Upprustning av simhall

Enköpings simhall behöver rustas upp ordentligt och i dag fick kommunstyrelsens arbetsutskott ta del av den utredning som de beställt – där presenteras tre alternativ: bygga nytt, bygga om eller renovera.

Simhallens verksamhetsansvarige Rolf Rasmussen säger att behovet av upprustning är stort.

– Ja, allt skulle jag säga. Eller det finns en hel del förslag, vi skulle behöva en ny 25:a, en ny undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten, ett litet lekland för de mindre och lite bubbelpooler och bastu, så vi hänger med i den här branschen, säger han till Upplandsnytt.

Hur akut tycker du att det är?

– Vi har ju tekniker för det här så jag ska väl inte uttala mig egentligen, men jag tycker att det brinner i knutarna, det gör det.

Under dagen har kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterat frågan, utifrån den rapport som presenterats i dag, med de tre huvudförslagen.

– Vi är väl medvetna om att bygget är i ganska dåligt skick. Det viktiga för oss är att ta ett helhetsgrepp. Vi måste verkligen kunna attrahera Enköpingsborna och alla de runt omkring, vi är en kommun som växer. Det viktigaste för mig är att simundervisningen fungerar bra. Den fungerar jättebra i dag och det vill vi fortsätta med, säger Anna Wiklund (m), kommunstyrelsens ordförande.

Blir det en ny utredning då?

– Nej, nu ska vi ta ställning till de här förslagen som finns. Det finns tre förslag i utredningen, bland annat en hel nybyggnation, en ombyggnad och en renovering. En nybyggnation kan kosta upp till 200 miljoner kronor och det är dubbelt så mycket som hela vår investeringsbudget för ett år, om man bortser från skolor och vägar, säger hon.

Är det överhuvudtaget realistiskt med en nybyggnad?

– Som jag ser det nu är det inte ett realistiskt alternativ.

Vilket lutar du åt mest i dagsläget?

– Jag fick rapporten presenterad för mig nu på förmiddagen, så jag har inte tagit ställning än. Jag vill ha mer kunskaper innan jag säger det ena eller det andra.

Ulla de Verdier
ulla.deverdier@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".