Sport

Kan Sirius bandy upprepa succén?

Sirius bandy kommer även i år att vara ett bra lag, men kan få svårt att upprepa förra årets succé i elitserien. Det tippar flera av bandysveriges stora namn inför elitseriepremiären på fredag, då Sirius möter Bollnäs på bortaplan.
Vad tror du om Sirius chanser i år? Tyck till här nedan!

Sandvikens tränare, Ola Grönberg:
– Jag tycker Sirius gör något helt fantastiskt med tanke på de år man fått kämpa sig kvar i elitserien och allsvenskan. Jag vet inte hur de fick ihop det, men de fick ihop det fantastiskt sätt. Men de kommer inte ha det lika lätt att förvalta när de får bollen som förra året. Men jag tycker de har gjort det väldigt bra – och de kommer vara svårslagna i år också,

Stefan Karlsson, tränare i Hammarby:
– Jag tror det blir tuffare i och för sig – mest för att de andra lagen har en väldigt stor respekt för deras spel och deras organisation i föreningen som har genomsyrat allting. Men jag tror att genom att de är så tydliga och har ett års till erfarenhet, så kommer de vara uppe bland de fyra, fem sex bäst också.

Franco Bergman, förbundskapten, vad säger du?
– De gjorde en fantastisk säsong i fjol och har i stort sett samma lag kvar. Det som kan vara ett problem är att man är lite tunn, man får hoppas att Sirius klarar sig från skador. Jag har hört lite rykten nu att man har mycket skador och sjukdomar.

Kan de gå lika långt som förra året?
– Möjligheten finns, sen sitter man i en annan situation i år. I fjol kunde man bara vinna, i år kan man även förlora.

Per-Henric Johansson
per-henric.johansson@sr.seI Pettersson & Blomqvist sport efter klockan tio idag hör du fler tränare och en intervju med Sirius coach Magnus Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".