Bussbolag byter namn

Bussbolaget Swebus, som kör många av UL: s länsbussar, kommer inom kort att byta namn till Nobina. Namnbytet gäller även koncernen som äger Swebus, den nordiska persontransportkoncernen Concordia Bus.

- Det har funnits en namnflora historiskt, där Swebus och Concordia Bus varit mest framträdande inom koncernen. Båda namnen orsakar dock en del förväxlingar. Swebus som utför lokaltrafik på 100 orter i Sverige, förväxlas ofta med Swebus Express som bedriver expresstrafik och shippingföretaget Concordia Maritime blandas samman med Concordia Bus. Namnbytet undanröjer de här vardagliga problemen samtidigt som det förstärker och förtydligar vår identitet, säger marknadsdirektör Sjur Brenden, Concordia Bus.

Den långfärdsbussverksamhet som koncernen driver och som trafikerar flera uppländska orter kommer dock att fortsätta heta Swebus Express.

August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista