Ungdomens Ark prisas

I dag fick Ungdomens Ark pris för sitt arbete med och för ungdomar i Enköping. Vattenfalls Energispridarpris gick till föreningen med motiveringen att de med små medel utgör positiva vuxna förebilder som inte dömer, utan tror på ungdomarna och ger dem ansvar.

- Vi har en lokal som vi kallar för Punkten, där vi brukar träffas, vuxna och ungdomar. De ungdomar som känner att de inte passar in någonstans, som kanske inte vill hänga på fritidsgårdar, spela fotboll och så. Hos oss kan de får vara sig själva, de får vara tuffa, de får vår uppmärksamhet hela tiden i stort sett - att prata med en vuxen är alltid skönt tycker alla. Och, jag vet inte, fotboll, föreningslivet och fritidsgårdar har de inte samma tid att ge, tror jag personligen, säger Rickard Engström, som är föreningens ordförande.

Vad har ni sett för resultat under den tiden ni har haft det här?

- Jag vill påstå att polisen har fått mindre att göra, det har blivit lugnare i vissa delar av Enköping, det är inte lika mycket ungdomar som drar omkring på stan och gör bus, helt enkelt.

Åsa Wistedt
asa.wistedt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista