Bandy

Sirius vann premiär

Under tisdagskvällen tog Sirius emot elitserienykomlingen Katrineholm. Siffrorna skrevs till 11-2, och stämningen var god bland de 1774 åskådare som tagit sig till Studenternas.

Det var med en ordentlig rivstart Sirius startade första hemmamatchen för säsongen. Det kan ha berott på den inledande förlusten med 6-3 borta mot Bollnäs i seriepremiären, eller så var det möjligtvis den fina stämningen på Studans läktare som sporrade laget framåt.

I tredje minuten fick man 1-0 genom Niklas Hellqvist, och Katrineholm fick knappt låna bollen. 2-0 kom strax efter och Sirius dominerade över hela planen. Andreas Eskhult hade lekstuga bakom Viktor Broberg och nyförvärvet Christian Mickelsson som stack i alla möjliga luckor. Nästa mål gjorde dock Katrineholm, som 25 minuter ijn i matchen hade lyckats få igång lite kontringar. Sirius lutade sig då lite tillbaka, något som kan ha berott på att man helt enkelt inlett för dominant.

Strax innan halvtidsvilan var resultatet 3-2, och Katrineholm hade kämpat sig tillbaka in i matchen på ett imponerande och tålmodigt sätt. Kanske hade andra halvlek sett lite annorlunda ut om inte Pierre Roos dunkat in först en hörna i 44:e minuten, för att sedan gå ut och göra 5-2 i 46. Nu gjorde i alla fall Sirius lagkapten sitt jobb, och andra halvlek blev återigen en uppvisning på ett kreativt anfallsspel från hemmalaget. Andreas Eskhult serverade passning efter passning, när han inte åkte igenom och gjorde mål själv.

Katrineholm visade att steget upp till elitserien är ganska stort, och laget behöver höja tempot över hela planen för att kunna matcha lag som Sirius. Med nyförvärvet Mickael Christiansson i allt bättre form, så borde Sirius kunna slå sig in på den övre halvan av tabellen. Med två matcher spelade är lagets form svår att prata om, men nog finns det potential i truppen. Hur långt det kommer att räcka mot SAIK på lördag, återstår att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista