Spåren slutar vid S:t Persgatan

Ännu finns ingen gripen eller ens misstänkt efter det väpnade rånet i går eftermiddag mot Swedbank på Stora torget i Uppsala. Polisens spår efter rånaren slutar vid S:t Persgatan och nu söker man vittnen, berättar Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

– Det vi nu misstänker är att rånaren lämnat banken och sprungit på Kungsängsgatan och sen mellan Åhléns och Forumgallerian mot Kungsgatan. Korsat Kungsgatan och sprungit vidare på parkeringen bakom stadshuset och sedan på gång- och cykelvägen mot S:t Persgatan och där slutar spåren.

Polisen utesluter inte att mannen haft ett fordon längs vägen, eller att han haft någon eller några medhjälpare.

– Vi har gjort fynd längs vägen, antingen han tappat eller slängt saker efter vägen under flykten.

Finns det något signalement?
– Uppgifterna är blandade. Men det pratas om en man 180-185 centimeter lång, iklädd en mörk jacka, mörk stickad mössa, möjligen grå. Han har varit maskerad med halsduk eller liknande.

Polisen hör nu vittnen, gör teknisk undersökning av de fynd som gjorts och bedriver inre spaning för att hitta gärningsmannen.

Kina Pohjanen
kina.pohjanen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista