Mindre pengar till unga

I dag fattar Barn- och ungdomsnämnden i Uppsala beslut om att skära ned på flera fritids- och kulturaktiviteter för barn och ungdomar.

I budgetförslaget för 2010, som är det nämnden ska ta ställning till, föreslås bland annat att Uppsala If:s boxningsverksamhet i Gränby får mindre pengar.

- Just nu så kan vi inte förutse riktigt konsekvenserna av de här nedskärningarna, men framöver så kan de naturligtvis ha en inverkan, säger ungdomstränaren Mosa Sayed och fortsätter:

- De visioner vi har med vår verksamhet, boxning med socialt ansvar och en drogfri miljö för ungdomar mellan 10 och 20 år, är naturligtvis hotade i den mening att vi har tankar på att expandera och öppna filialer i andra områden i Uppsala, i till exempel Stenhagen och Gottsunda. Men de planerna kommer inte att sättas i verket nu antagligen, om vi inte får medel från andra håll.

Christine Odén
christine.odén@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista