Basket

Uppsala föll mot Plannja

Under fredagskvällen gästade Plannja Fyrishov, och lyckades besegra Uppsala Basket med 83-71. Det nya, unga Uppsalalaget kämpade på, men i slutändan var Plannja alltför stadiga och metodiska i sitt spel.

Första quartern inleddes ganska jämnt: Plannjas defensiv var inte så tight som den varit hittils under säsongen, och Uppsala lyckades hålla jämna steg. Man tappade lite mark i mitten, men efter en time out kom man tillbaka och hade ledningen, 17-16, efter de första tio.

I andra tog Plannja över alltmer med sin lugna metodiska offensiv, och en allt skarpare defensiv. Uppsala glimmade till ibland, men halkade efter alltmer, och när Håkan Larsson i Plannja plötsligt vaknade så drog Luleålaget sakta ifrån. Larsson satte 14 poäng i andra quartern, och lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 36-46.

Plannja inledde andra halvan av matchen starkt, och Uppsala tvingades till en tidig time out. Man lyfte därefter spelet litegrann, men efter några minuter hade Plannja återtagit kontrollen. Bitvis var matchen jämnt spelmässigt, men så fort Uppsala tappade lite fart så högg Norrbottningarna, samtidigt som de lämnade få luckor bakåt.

Då ställningen efter tredje quartern var 54-72 handlade de sista tio mer om att försöka göra en bra insats än att vinna matchen. Uppsala knappade in lite på Plannjas försprång, men lyckades aldrig störa gästerna ordentligt. Efter att Plannja styrt upp sin defensiv så fick Uppsala spela ganska chansartat och litade mer på individuella prestationer än stadigt lagspel.

Sett till hela matchen så var Plannja storleken större, men Uppsala visade samtidigt att det unga guardet som är på väg att ta över redan idag kan stå upp emot betydligt mer erfaret motstånd. Att man förlorar mot Plannja, ett tippat topplag i ligan, med 71-83 är ingen katastrof. Framtiden är Uppsala, idag handlar det mer om att lära.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista