Söker jobb med plakat

Arbetslösa holländaren Rob Veldman, som bor i Uppsala, har provat ett ovanligt grepp för att hitta jobb. De vanliga jobbsökaralternativen har inte fungerat, så nu har han gett sig ut med ett plakat.

Rob Veldman har stått vid centralstationen i Stockholm, Västerås och Uppsala med sitt plakat. Texten lyder: ”Jag, Rob Veldman, är trött på att vara arbetslös. Alla jobb av intresse. Goda meriter”.

Än så länge har tilltaget inte resulterat i något jobberbjudande, men flera personer har stannat till och pratat med honom.

–  Många önskar mig lycka till, två, tre personer har frågat vad jag har arbetat med innan, och en del kommer med tips, säger Rob Veldman.

Trots att arbetslösheten i Uppsala län är lägst i landet, så är inte Rob Veldman ensam om att vara utan jobb. Enligt den senaste statistiken är omkring fyra och en halv procent i länet arbetslösa.

Rob Veldman har sökt fler än 1,000 jobb, utan att få napp. Han menar att han inte har något att förlora på sitt ovanliga tilltag.

Men vad är det då för typ av jobb som han hoppas få genom att stå med sitt plakat?

– Gärna på flygplats, jag kan tänka mig att arbeta över hela Sverige. Jag har även arbetat på lager tidigare och jag tycker om att jobba med barn. Dessutom har jag varit personlig assistent, säger Rob Veldman.

Vad gör du om du inte får något jobb?

– Då får jag åka tillbaka till Holland i några månader och arbeta på flygplatsen där jobbade tidigare. Jag hoppas att ekonomin går bättre och att jag får ett jobb här i Sverige, så att jag kan bo kvar i Uppsala med min kärlek, säger han.

Carina Lindskog
carina.lindskog@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista