Långa köer till vaccination i Uppsala.

Rekordköer till vaccin

Vaccinationsköerna har idag varit värre än någonsin och nu säger landstinget i Uppsala län att nya vaccindoser inte kommer att finnas hos vaccinatörerna förrän efter lunch.

För att vara säker på om vaccin finns kan man gå in på landstingets hemsida, lul.se, och klicka på sin vaccinatör, som ska uppdatera vaccinläget.

Stämningen var stundtals mycket uppretad bland de köande i Uppsala.

– Jag tycker att det är obegripligt att det inte finns någon annan lösning. Vi har köat i flera dagar, jag skulle ha varit helt förtvivlad om vi inte hade fått vår spruta i dag, säger en kvinna som lyckats få sin vaccination i dag.

Men de flesta SR Uppland talade med i morse fick beskedet att de köat förgäves.

– Vi har blivit utan. Vi har stått här i kö i över två timmar, vi har barn med oss också, det är helt otroligt! säger en kvinna.

– Det är så illa skött, det här är inte Sverige, säger en annan.

– Jo då, det här är Uppsala, som alltid krånglar. Landstinget har inte strukturerat upp det här över huvud taget. Du får ingen information, det är bara slumpen som styr, svarar en tredje person i kön.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".