Misstänks för bilbränder

Polisen har i dag hämtat in tre killar till förhör, som misstänks ligga bakom flera bilbränder i olika Uppsalastadsdelar den senaste tiden.

Polisen hämtade in en 21-åring, en 17-åring och en 13-åring till förhör i morse. 13-åringen fick gå med hänsyn till hans låga ålder. De andra två släpptes efter förhör, men är delgivna misstanke om förberedelse till grov skadegörelse.

Enligt Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen, gäller utredning bilbränder i Uppsalastadsdelarna Ekeby, Luthagen, Eriksberg och Flogsta, men han vill inte säga hur många bilbränder de unga männen misstänks för eller mer exakt var de ska ha inträffat.

– Vi tror att de ligger bakom flera bilbränder, men i nuläget kan vi inte binda dem till några enskilda händelser. Däremot har vi saker som talar emot dem på förberedelsestadiet, därför misstänks de formellt till förberedelse till grov skadegörelse, säger Christer Nordström till Upplandsnytt.

Han säger även att polisen tror sig veta vilka som ligger bakom fler bilbränder i Uppsala den senaste tiden, men att de i nuläget inte har tillräckliga bevis mot personerna för att ta in dem för förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".