Promenadstråk invigs

I dag invigs de så kallade Gluntenpromenadena. Det är en friskvårdssatsning gjord av Uppsala kommun tillsammans med Landstinget i Uppsala län, Idrottsförbundet och Friskis och Svettis.

- De ligger väldigt central, väldigt nära många stora arbetsplatser vilket vi tror ger möjighet för många arbetsplatser att gå ut och promenera, säger Åsa Fichtel, som är välfärdsstrateg på kommunalledningskontoret.

Gluntenpromenaderna är fem redan befintliga leder som har markerats upp, där motionärer kan välja motionsslingor som är från en kilometer upp till strax över fyra kilometer långa.

De som vill ha ännu längre motionsslingor inne stan, har de något att vänta sig framöver?

- Det vet vi inte, utan det man kan tänka är att man fortsätter på vägen. Vi har ju promenadvägar längs med Fyrisån och långt bort, men då får man klara sig utan markeringar. De vi riktar oss till är framför allt de som inte är vanemotionärer från början, säger Åsa Fichtel.

Elisabeth Terenius
elisabeth.terenius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".