Studentbostäder säljs

Vasakronan, som äger majoriteten av studentlägenheterna i Uppsala, planerar att sälja sina bostadsfastigheter. Sammanlagt rör det sig om 4350 studentbostäder i Uppsala.

Vasakronan vill fokusera på kontors- och butiksfastigheter och har därför beslutat att bilda ett nytt bolag för den del av verksamheten som sysslar med bostäder, inklusive studentbostäder.

Därefter ska det nybildade bostadsbolaget, inklusive Vasakronans studentbostäder och lägenheter i Uppsala, säljas till en fristående ägare.

De områden som berörs i Uppsala är Kantorsgatan, Väktargatan och Djäknegatan på Kapellgärdet, Rackarberget, Gamla studentstaden, låghusen i Flogsta och området Blodstenen i Eriksberg.

Totalt rör det sig om 8,000 lägenheter med en total area på 480,000 kvadratmeter som ska säljas. Förutom i Uppsala ligger fastigheterna i Stockholm och Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".