Bandy

Sirius tog två poäng

Vänersborg stod för motståndet på Studenternas i Uppsala, men Sirius kom segrande ur matchen med siffrorna 3-2.

Vänersborg föll alltså mot Sirius, ett resultat som var viktigt för Uppsalalaget då gästerna inför matchen låg på samma fem poäng som Sirius. Nu är det förvisso alltför tidigt på säsongen för att tabellen ska vara så intressant, men två poäng är två poäng även i vår.

Matchen i sig var allt annat än välspelad. Det stadiga regnet hade blött upp isen, och för en spelare som Andreas Eskhult innebär det ju att han knappt får ut hälften av vad han kan. Detta, tillsammans med gästernas hårda fokusering på defensiven, var ingredienserna som gav en match där kampviljan till slut fällde slutresultatet.

Även om man slarvade ibland, och hade lite tur då domarna blåste till halvtidsvila sekunden innan bollen låg bakom Jakob Säleby i Siriusmålet, så vann de blåsvarta därför att det var laget som helst ville åt poängen denna kväll.

IK Sirius BK - IFK Vänersborg    3 - 2 (1 - 1)
Sirius: Andreas Werner, Erik Sundin, Mattias Wiberg.
Vänersborg: Andreas Eriksson, Viktor Weiselius.

Domare: Kent Lisell
Publik: 1 223.
Spelplats: Studenternas IP

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".