Milen Hagos och Julia Karlsson.

Gränbyvaccin slut

Dagens doser av influensavaccin på Gränby centrum är slut för de som inte har nummerlapp, men i morgon ska, enligt planeringen, det finnas nya doser i Gränby centrum

Från och med idag kan man vaccinera i Gränby centrum i Uppsala. Kön ringlade som vanligt lång redan en timme innan den första personen kunde få sin spruta. Strax efter lunch började vaccinet att sina.

11-åriga Milen Hagos och Julia Karlsson hade full koll på varför de köade.

– Det är ju för svininfluensan.

Hur känns det att få sprutan?

– Jag tror det går bra!

Maja Olsson köade för femte gången i morse.

– Jag hoppas på lycka den här gången, än så länge ser det rätt bra ut.

Trots de många väntande var stämningen i kön hyfsat god. Många hade förberett sig och tagit med sig spel till barnen, en del mumsade på bullar och en och annan halade upp en kaffetermos i kön.

– Det är rena bandystämningen, det gäller att hålla folk på gott humör. Det enda problemet är att det fortfarande är brist på vaccin. Det är ingenting vi kan påverka på något sätt, vi får göra det bästa av det.  Nästa vecka kommer det att bli bättre och Gränby centrum kommer att fortsätta att bjuda in till vaccinering, säger Pawel Berens, läkare på Hälsojouren, som i dag hade hand om vaccineringen på Gränby Centrum.

Tidigt på eftermiddagen kom beskedet att dagens doser är slut för de som inte fått en nummerlapp. I morgon ska det, enligt planeringen, komma nytt vaccin till Gränby centrum.

Elisabeth Terenius
elisabeth.terenius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".