Ny primärvårdschef

Efter ett drygt år utan chef har nu landstinget utsett en ny permanent primärvårdschef. Jobbet går till Per Elowsson, i dag chef för akut- och rehabiliteringsdivisionen vid Akademiska sjukhuset.

Sedan AnnCharlotte Frank-Lindgren lämnade tjänsten som primärvårdsdirektör för ungefär ett år sedan har landstinget i Uppsala län stått utan en permanent chef för primärvården.

Många hoppades att Torun Hall, som var tillfördnad på posten under 10 månader, skulle utses till ordinarie chef, men där havererade tillsättningsprocessen under oklara omständigheter. För närvarande vikarierar chefscontrollern på ekonomiavdelningen Håkan Lindgren på tjänsten. 

Landstingsledningen har fått kritik för den långdragna rekryteringsprocessen från flera håll, bland annat från läkarfacket och flera vårdcentralschefer.

Spekulationerna har även gått varma om vem som skulle få uppdraget, som Upplandsnytt tidigare rapporterat har den 57-årige Per Elowsson nämnts i diskussionerna.

Och mycket blir det Per Elowsson som tillträder tjänsten som högsta chef för primärvården, där bland annat vårdcentralerna ingår, vid årsskiftet.

– Jag är glad att Per Elowsson har accepterat erbjudandet. Han är en erkänt skicklig ledare, som har lett förändrings- och utvecklingsarbete med goda ekonomiska resultat, skriver landstingsdirektören Kerstin Westholm i ett pressmeddelande.