Vaccinering på skolor nu för hela familjer

Det blev inga långa köer när man på lördagsförmiddagen öppnade tre skolor i Uppsala för vaccinering av barn i åldern 6-9 år. Därför har man beslutat att nu är alla barnfamiljer välkomna att vaccinera sig på de aktuella skolorna. Man hoppas därmed slippa kassera ett stort antal vaccindoser.

Eftersom många barn i åldern 6-9 år fortfarande inte vaccinerats, beslöt Landstinget att i samarbete med Skolhälsovården i Uppsala öppna särskilda vaccinationsmottagningar för just dem i Västra Stenhagenskolan, Valsätraskolan och Sävjaskolan den här helgen. När portarna slogs upp klockan tio var det dock inte några köer vid skolorna och under lördagsförmiddagen var tillströmningen så dålig att vaccinatörer stundtals satt sysslolösa.

Med beslutet att ta emot alla barnfamiljer hoppas man att det ska bli fler som kommer till de aktuella skolorna. På varje skola hade man i dag förberett 1000 vaccindoser, och det vaccin som redan dragits upp i sprutor har en begränsad hållbarhet. Om de inte utnyttjas inom ett dygn, måste de kasseras.

Vaccination på skolor

Sävjaskolan
 Västgötaresan 133
Valsätraskolan
 Slädvägen 2-6
Västra Stenhagenskolan
 (Kultur- och bildningscentrum)
 Herrhagsvägen 8

Öppettiderna är kl 10-15, lördag och söndag 28-29/11.
Alla barnfamiljer välkomna!
(Källa: Landstinget)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.