Bandy

Sirius tog två nya poäng

Under söndagseftermiddagen tog Sirius emot Kungälv, ett lag som ännu inte vunnit på bortaplan. Efter 6-2 till de blåsvarta fick de dock återigen sätta sig tomhänta i spelarbussen efter en bortamatch.

Under söndagseftermiddagen möttes sjätteplacerade Sirius och tolfteplacerade Kungälv på Studenternas i Uppsala. Lucia till trots så var Studan läktare fyllda med hemmalagets blåsvarta färger snarare än tomteluvor och vita särkar, och publiken gjorde sitt bästa för att mana på Sirius.

Då Kungälv ännu inte vunnit på bortaplan, medan Sirius presterat riktigt bra bandy hemma, så var det de blåsvarta som hade favorittrycket på sig. Kanske var det därför Kungälv lyckades spräcka nollan först, efter 0-1 av Markus Kumpuoja sjunde matchminuten.

Efter att ha startat lite avvaktande vaknade Sirius då till, och hade vid halvtid nått ställningen 3-1, en ledning som redan då kändes tillräcklig för att knipa de två poäng som stod på spel. Andra halvlek blev också lite lugnare spelmässigt, men desto grinigare mot slutet när Kungälvsspelarna kände att matchen glidit ifrån dem.

Resultatet 6-2 kändes rättvist, även om Sirius två sista mål kom inom matchens sista sju minuter. Laget ligger därmed på femte plats i årets elitserie, och börjar alltmer få tillbaka den form som räckte till semifinal förra våren.

IK Sirius BK - IFK Kungälv    6 - 2 (3 - 1)
Sirius:
Viktor Broberg 3, Andreas Eskhult 2, John Nilsson.
IFK Kungälv: Patrik Johansson, Markus Kumpuoja.