Basket

Uppsala dominerade Borås

Efter att ha förlorat de två första matcherna mot Borås denna säsong, lyckades Uppsala Basket vända trenden och vinna hemma i Fyrishov med 80-69.

Uppsala rivstartade matchen mot ett Borås som hade stora problem med skyttet. Uppsalas skytte var inte heller på topp, men med klar dominans under korgarna såg man till att hela tiden ligga steget före. Det enda allvarliga problemet för Uppsala var två tidiga fouls på nye amerikanen Gordon Watts, som kommit som ersättare för Jeff Horowitz. Horowitz lämnade ju truppen efter att han accepterade ett erbjudande från ett lag i israeliska ligan.

Andra perioden så väldigt mycket ut som den första. Fortsatt svagt skytte av båda lagen, men Uppsala fortsatte plocka poäng under korgarna. Det stora utropstecknet var Uppsala Elias Westerlund, en spelare som normalt kör back-up för första femman. Han satte skott från alla möjliga vinklar och utmanade Boråsförsvaret ett flertal gånger med lyckat resultat.

Efter paus exploderade Uppsala med 10 raka poäng. Matchen började kännas avgjord, och Manos Nakos lyckades få Boråsspelaren Mohamed Neffati ur balans. Han drog först på sig en mycket onödig foul efter en ful armbåde, följt av en teknisk foul då han vägrade släppa bollen till Manos vid ett spelstopp. Perioden avslutades med en 3:a at the buzzer, precis när periodsignalen gick, av Gordon Watts och publiken stod upp och jublade.

Borås reste sig aldrig från den knocken, och i fjärde quartern kunde hemmalaget spela ut alltmer. Något som resulterade i en vacker alley hoop, när en spelare får en pass i luften och går direkt på dunk, av samme publikfriande Gordon Watts, på pass av Anton Gaddefors.

Slutresultatet skrevs till 80-69, och Norrköping får nog fokusera ordentligt om de ska kunna rubba Uppsala i den kommande fredagsmatchen på Fyrishov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista