Innebandy

Storförlust för Sirius

Sirius förlorade med 8-3 mot Dalen i Superligan i Innebandy.
– Alldeles för mycket misstag i försvaret, helt enkelt. Sista gubbe som har bollen fipplar och det är ingen som riktigt kommer upp i den nivå vi kan, säger Sirius målvakt Tomas Åhrberg.

Hur känns det för dig att tvingas släppa in åtta mål?
– Ja, det är aldrig roligt. Jag tycker ändå jag gjorde det skapligt, men tittar man på tavlan så är det fortfarande en åtta där, säger Tomas Åhrberg.

Sirius öppnade matchen bäst och tog tidigt ledningen med 2-0 och den första perioden slutade med Siriusledning 2-1. Men i andra perioden tog Dalen över matchen mer och mer och målen började trilla in bakom Tomas Åhrberg i Siriusmålet. Slarv i Sirius spel och vasst passningspel från Dalen var det som avgjorde.

Mycket i matchen handlade om duon Ketil Kronberg och Peder Bodén i Dalen som stod bakom nästan alla mål för bortalaget. Ketil Kronberg gjorde fyra mål och en assist och Peder Bodén gjorde tre mål och två assist. Målskyttar för Sirius var Johan Widh och Patrik Strand.  Ett Siriusmål räknades som självmål  av Dalen.

– Vi visste ju att det är deras förstafemma som gör alla mål, som är bra. De är duktiga och det visste vi om, ändå får de göra mycket mål. De är svårstoppade, säger Sirius målvakt Tomas Åhrberg.

Det var jämnt där i andra perioden. De lyckades göra mål på power play men inte ni. Varför?
– Vi skjuter i fel lägen helt enkelt.

Anders Königsson
anders.konigsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista