-37 grader i Huddunge

Under morgontimmarna har kylan tagit ett rejält grepp om Uppsala län. Ner mot 37 minusgrader har rapporterats till Upplandsnytt.

Hur kallt är det där du bor? Kommentera nedan.

Flera länsbor ringde in under onsdagsförmiddagen från olika håll och berättade om hur kallt det varit under morgonen. Från Hargshamn t ex rapporteras det att det varit 25 minugrader. Men det slår inte rapporten som polismannen Henrik Lindström lämnade från Huddunge-trakten i Heby kommun.

- När vi kommer i höjd med Huddunge på väg mot Tärnsjöhållet så ser vi att temperaturen sjunker mer och mer och sen när vi kommer ner vid några åkrar då ser vi att det är minus 37 grader och då är vi tvungna att stanna till och dokumentera det hela. Det är ju ganska fantastiskt att vi har så låga temperaturer här ute. Det syns ute. Det är helt stilla och man ser knappt några djur som rör sig ute överhuvudtaget och inget folk ute heller. Det är otroligt kallt. Det känns i hela kroppen när man kliver ut, säger han.

37 minusgrader var det vid halv nio på onsdagsförmiddagen strax norr om Huddunge i Heby kommun och att temperaturen på sina håll kan sjunka så mycket i de här delarna av Sverige händer inte så ofta, men ibland.

- Ja, lite då och då och när man kommer ner i 37 grader då är man i ett så kallat köldhål, berättar Jannicke Geitskaret, meteorolog på SVT.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".