Bandyisen sprack

Det blev ingen traditionell trettondagsbandy på Studenternas i Uppsala där Sirius Bandy och Edsbyn skulle mötas. Detta på grund av att isen sprack.

- Det är domarna som har gjort bedömningen tillsammans med ledarna för de olika lagen att det är risk för spelarnas hälsa när isen har spruckit, berättar Janne Sjonemark, ordförande i Sirius Bandy till SR Uppland en stund innan den planerade matchstarten.

Hur känns det här då?

- Det känns konstigt. Publik har ju kommit och är varmt klädda. Vi får betala tillbaka pengar. Vi har räknat med tusen personer. Det är lite kaos nu, säger han.

Hur vanligt är det att isen spricker?

- Det är inte vanligt. Det är kylan i kombination med att det är för tjock is då spricker den. Det är fler matcher som är uppskjutna i Sverige i dag. Falun mot Västerås är inställt och likaså matchen mellan Haparanda och Villa så det är lite turbulent med serieprogrammet nu.

Under onsdagsförmiddagen var det även länge osäkert om matchen överhuvudtaget skulle spelas pga kylan. Vid minus 22 grader får lagen nämligen inte spela och temperaturen låg på minus 21 grader bara någon timma innan den planerade matchstarten.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".