Hockey på Studan?

Som Upplandsnytt rapporterat i dag så har socialdemokraten Erik Pelling i dag föreslagit att en ny hockeyarena i Uppsala bör byggas vid Studenternas-området - där en ny fotbollsarena och en ny inomhusarena för bandy kan komma att byggas.
Vad tycker du om tanken på att flytta ishockeyn till Studan?

Arkitektfirmor skissat på saken och kommit fram till att man får plats med en tredje arena i området.
– När jag fick reda på att möjligheten fanns att rymma tre arenor på Studenternas så blev jag väldigt glad, för jag ser många fördelar med att ha en mer central lokalisering av arenorna. För lägger man en sådan här stor arena i Gränby så bygger man vidare på externhandeln och på en lösning som bygger på att man tar sig dit med bil. Lägger vi den centralt så blir det en lösning som bygger mer på att man tar sig dit med kollektiva färdmedel. Och att man i stället gagnar handeln i centrala staden, säger Erik Pelling (S), vice ordförande i Fritids- och naturvårdsnämnden.

Men Ali Moulavi, moderat ordförande i Fritids- och naturvårdsnämnden, står fast vid att Gränby sportfält är förstahandsalternativet för en ny ishall för alliansen i nämnden.

Anledningen till att en tredje arena ritats in av arkitekterna – är enligt Moulavi att det finns en långsiktig vision om eventhall i arenastråket  – och man ville se om det skulle få plats.

I mars är det tänkt att arenafrågan ska komma upp i kommunfullmäktige – och Ali Moulavi säger blankt nej till att en hockeyarena vid ån ska utredas mer. Det sänder ut fel signaler till investerare, väljare och idrottsklubbar – menar han.

– Skulle kommunen ändra det, vilka signaler ger vi ut till investerare, privata initiativtagare, föreningar och en massa människor som jobbat med det spåret i två-tre år. Så nej jag till någon utredning, vi har det spåret och vi har ställt oss bakom det spåret och ska fortsätta ställa sig bakom det, säger Ali Moulavi (M).

Kina Pohjanen
kina.pohjanen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".