Bildt duellerar i Uppsala

Inför höstens val kommer Moderaterna och Socialdemokraterna redan under februari att hålla debatter om olika sakfrågor. En av dessa dueller, om utrikespolitik, kommer att hållas i Uppsala mellan utrikesminister Carl Bildt och Socialdemokraternas talesman i utrikesfrågor, Urban Ahlin.

Bland de åtta duellerna på lika många platser i landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, märks också eni Örebro om välfärd och sjukvård mellan landstingsrådet i Stockholm Filippa Reinfeldt och förra socialministern Ylva Johansson, samt en i Malmö om ekonomin mellan finansminister Anders Borg och hans utmanare till posten i oppositionen, Uppsalabon Thomas Östros.

Förre justitieministern Thomas Bodström är den ende som spelar dubbla byten. Han möter justitieminister Beatrice Ask i en debatt om rättsfrågor i Göteborg och Ulf Kristersson, moderat borgarråd i Stockholm, i Stockholm om barn och ungas villkor.

I Umeå möts arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin och gruppledaren för S i riksdagen Sven-Erik Österberg om jobbpolitiken.

Exakta datum för debatterna är ännu inte klara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".