Nu ska Uven-tågen gå

De senaste veckorna har de som pendlar mellan Sala eller Heby och Uppsala drabbats av stora störningar. Men från och med måndag ska tågen rulla enligt tidtabell igen, tror SJ.

På grund av trasiga tåg har många tågavgångar ersatts med buss, som tar betydligt längre tid. Att det tagit så lång tid att fixa tågen beror på den speciella vintern, säger Sven-Ingvar Håkansson på SJ.

 – Vintern kom väldigt tidigt och den har påverkat alla tågen, även de som kör i södra Sverige. Då har trycket på verkstäderna blivit så stort att de har helt enkelt inte hunnit med alla tågen, utan legat efter. Då blir det så här att man blir tvungen att gå ner lite i trafik, beroende på vintern.

Sedan mitten av januari har det varit problem med UVEN-tågen, och den senaste veckan har tågen mellan Sala och Uppsala ersatts av buss, för att tågen skulle räcka till sträckan bortanför Sala. Sven-Ingvar Håkansson på SJ säger att han tycker att de i grunden förberett sig väl för vintern ändå.

 --  Det kan vara vissa enskilda saker som vi kan bli bättre på. Vi ska naturligtvis utvärdera den här vintern när den är över och se vad vi kan bli ännu bättre på.


Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista