"Vad görs åt tågkaoset?"

Nu kräver länsstyrelsen - tillsammans med länets landstingsråd och kommunalråd i samtliga länets kommuner - att Banverket och SJ gör någonting åt den kaotiska sitationen för länets tågpendlare. Vad tycker du om det här? Kommentera!

Det gör de tillsammans i ett öppet brev till Banverket och SJ - där de kräver att de redovisar vilka åtgärder som vidtas.

I brevet framhåller de den stora betydelse som pendlingen har för regionen, och att tusentals resenärer och deras arbetsgivare drabbas. Dessutom oroar de sig över att tilltron till kollektivtrafiken skadas.

Göran Nilsson (M) är kommunstyrelsens ordförande i Knivsta - som har tusentals pendlare:
– Vi vill ju sätt fokus på de här frågorna, så att det inte upprepas. Det är givetvis väder, köld och tekniska problem osv, men det är ju inga nyheter för oss i den här delen av världen att det är snö och is. Så det borde rimligtvis gå att förebygga på något sätt.

Länsstyrelsen, landstinget och kommunalråd har gått ihop om det här, så ni är överens?
– Vi är överens om att det är oerhört viktigt för vår arbetsmarknadsregion och för vårt näringsliv att pendlingen fungerar. Vi är i en svår konkurrenssituation, och då är vår styrka i konkurrenskraft oerhört viktig, säger Göran Nilsson.

Bland annat skriver man i brevet att:
"Som företrädare för länet på statlig, regional och lokal nivå vill vi se en redovisning av vad ni i era respektive roller avser att göra för att lösa nuvarande kaotiska situation och förebygga att den upprepas. Trovärdigheten i att fortsätta bygga en internationellt konkurrenskraftig region hänger till betydande del på att vi förmår visa att vi klarar utmaningen att knyta samman den med snabba och driftsäkra kommunikationer."

Läs hela skrivelsen i länken här ovan!

Kina Pohjanen
kina.pohjanen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".