Knutby kan få ny hall

Efter tio års väntan kan Knutby skola till slut få en ny idrottshall.

I början av 2000-talet ville man bygga en ny gymnastiksal i Knutby skola som blivit gammal och sliten sedan sextiotalet. Idag, tio år senare, har barnen fortfarande idrott i den gamla byggnaden. Men en ny sporthall ser nu ut att kunna bli verklighet, med ett bygge tidigast i höst.

– Jag tycker gympasalen är jätteliten, säger en elev på Knutby skola.

– Vi har fått byggnadslov för en fullstor handbollshall. Den gamla hallen har varit utdömd i omgångar på grund av fuktskador och mögellukt. Vissa föräldrar har sagt att deras barn inte kan vara där eftersom de får allergiska besvär, säger Lars-Erik Eriksson, byggnadsingenjör och med i Knutby i samverkan.

I början av 2000-talet var det församlingen i Knutby som drev frågan om en ny hall. Men något bygge blev det aldrig. Missnöjet med idrottshallen fortsätter att växa, och nu vill alltså föreningen Knutby i samverkan lösa problemet. För att klara det ekonomiska har man en lösning med tre parter. Det offentliga som är kommunen, det privata som är Knutby i samverkan, och en byggherre.

– I bästa fall till höstterminen 2011. Rullar allt på som det ska kan vi i bästa fall komma igång med bygget i höst och då ska det stå klart inom ett år, säger Claes Littorin (M), som är med i Knutby i samverkan.

Emmanuelle Strand Jean
emmanuelle.strand-jean@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".