Liggvagn på Uppsalapendeln

Liggvagnar för pendlare

Sedan några dagar har SJ börjat köra med ett par liggvagnar på Uppsalapendeln. Men trötta resenärer kan inte inte räkna med att åka liggandes.

-Det är ju inte något nytt konceptutbud vi erbjuder, det är helt enkelt på grund av att vi har vagnsbrist. Dels för att en del vagnar tagit stryk i samband med vinterproblematiken men också för att vi har skickat i väg vagnar för ombyggnad. För att det då inte ska bli allt för trångt på uppsalatågen så har vi valt att sätta in liggvagnar, som i princip har lika många sittplatser som en vanlig sittvagn, säger Sven-Ingvar Håkansson på SJ:s presstjänst.

Kan trötta pendlare klättra upp och ta sig en tupplur?

-Nej, det är liksom inte meningen att man ska klättra upp där. Jag tror inte heller att någon skulle komma på tanken för då måste man ha tag i en stege för att kunna klättra upp. De är inredda för att man ska kunna sitta där. Det handlar ju om en resa på under timmen så det finns ju liksom ingen anledning att klättra upp och lägga sig där, säger SJ:s Sven-Ingvar Håkansson till Upplandsnytt. 

August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".