Basket

Uppsala tog viktig seger

Fyra poäng skiljde Uppsala från ecoÖrebro innan lagen möttes i Fyrishov under fredagskvällen, men efter att slutsiffrorna skrivits till 91-67 så tog Uppsala ett fastare grepp om sin slutspelsplats.

I första quartern var Uppsala det något bättre laget, men varken de eller ecoÖrebro visade upp sin bästa sida. I andra halvan av quartern närmade sig ecoÖrebro poängmässigt, vilket fick Uppsala att ta en time out som ställde saker till rätta igen. Ställningen var 22-17 när lagen spelat de första tio.

Andra quartern inleds med att Uppsalas Manos Nakos får en ful armbåge. Efter några minuter är han dock tillbaka för att återigen ställa till det för ecoÖrebros offensiv. Matchen är fortfarande hård och jämn, men Uppsala håller sig steget före.

I tredje quartern avgörs matchen. ecoÖrebro drar på sig alldeles för många fouls, man har faktiskt lagfoul (fem fouls i samma quarter ger automatiskt straffkast) efter bara 2.10 spelade minuter. Uppsala litar alltmer till individuella prestationer, något som får ecoÖrebro på fall. Gästerna är extremt beroende av sin guard Andrew Pleick offensivt, något som förenklar Uppsalas defensiva arbete. När signalen ljuder leder Uppsala med 74-52.

Trots ställningen 74-54 någon minut in i sista quartern lyckas Uppsala Viktor Gaddefors få den 608-hövdade publiken i Fyrishov på fötter med sin första ligadunk. Sista quartern fortsätter i samma stil med ett hemmalag som kan spela ut ordentligt och leka lite basket.

Sammanfattningsvis var det en match där Uppsala tog kontroll i tredje quartern för att sedan enkelt ta hem två viktiga poäng i striden om slutspelsplatserna.


Johan Nohrén
sporten.uppland@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista