Innebandy

Sirius vann till slut

Efter flera veckor av förluster vann Sirius äntligen en match, mot Balrog med 6-4. Därmed är Sirius klart för spel i superligan även nästa säsong.

Matchen mellan Sirius och Balrog inleddes i ett högt tempo men med få avblåsningar. Efter 6.40 spelat fick Fredrik Sandkvist i Sirius ett läge efter att Johan Eriksson missat ett frislag. Sandkvist tog tillvara på detta, något som fick det att lossna lite för hemmalaget. Trots att David Blomberg i Balrog hade ett grymt läge i slutet av första var det bara Sirius som gick till första periodvilan med ett att stärka sig med. I andra öppnade man också starkt och gick snabbt upp till 3-0.

Därefter kämpade sig Balrog tillbaka till 3-3, och den så viktiga poängen som skulle garantera avancemang såg ut att glida Sirius ur händerna. Sirius startade dock även tredje perioden starkt, men Balrog var tätt efter. Vid ställningen 4-4, tio minuter in i tredje perioden svarade Johan Eriksson i Sirius för en vacker soloprestation. 5-4 var ett faktum, och efter att Sirius petat in ytterliggare en boll i slutminuten så skrevs slutresultatet till 6-4.

Detta innebär att Sirius såg till att få minst en till vinst, efter idel förluster, innan slutspel och kvalserie väntar de flesta av de andra lagen. Man är nu också helt klara för spel i Svenska Superligan i innebandy säsongen 2010-11.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".