Inget beslut om C-lista

Uppdaterad 20:24
Det blev inget beslut på lördagen om Centerpartiets lista till kommunalvalet i Uppsala. Stämman ajournerades och fortsätter den 4 mars.

Nomineringen till kommunlistan har kantats av en konflikt om röstfiske, där de två huvudkandidaterna är inblandade.

En av dem, Örjan Berglund, använde Centerpartiets medlemsregister för att skicka 400 julkort, där han marknadsförde sig inför provvalet. Den andre toppkandidaten, Stefan Hanna, skickade ut 35 mejl till centerpartister där han skrev att han hoppades på deras röster.

På lördagens stämma skulle man rösta om vem som ska toppa partiets lista i kommunalvalet. Det nuvarande kommunalrådet Lars O Ericsson är på väg i pension.

Men något beslut blev det alltså inte.

– Handlingsprogrammet inför valet tog alldeles för lång tid. Det var 100 medlemmar på mötet och många kom med idéer. Stämman skulle sluta vid klockan 16, vi fortsatte till klockan 17 och sedan ajournerades mötet, säger Lars O Ericsson.

Han anser att det var olämpligt av Örjan Berglund att skicka julkorten. Även Stefan Hannas mejl var ett gränsfall, säger han.

– Stämman får ta beslutet. Det kan bli väldigt jämt i en omröstning, säger Lars O Ericsson.

Stämman slog däremot fast sin lista inför landstingsvalet. Den toppas av 26-årige Oscar Sundevall, som är ordförande för CUF i Uppsala.

På andra respektive tredje plats finns Åsa Lernskog Lundin och Ove Hultqvist.


Angela Wiese
angela.wiese@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista