Bandy

Sirius besegrade Bajen

Med slusiffrorna 5-3 knep Sirius första matchen i kvartsfinalserien mot Hammarby.

Matchen inleddes ganska tamt av båda lagen, men efter kvarten spelad fick Sirius två snabba mål. Detta följdes upp av ett hörnmål av Lars Fall i 21 matchminuten, och det var ett skakat Hammarby som fick gå till halvtidsvila med 3-0 på resultattavlan.

I andra tog Hammarby över alltmer medan Sirius jobbade ganska svajigt defensivt. Det var många hörnor, kontringar och de blåsvarta slog bort alldeles för många passningar på egen planhalva. Reduceringar kom också, men närmare än ett mål kom inte Hammarby.

Vid 3-2 vaknade Sirius till igen och lyckades utöka ledningen efter att Christian Mickelsson satte sin andra kasse för kvällen. Hammarby kvitterade återigen men i 92:a matchminuten punkterade Sirius andra tvåmålsskytt för kvällen, Lars Fall, matchen med sitt 5-3 mål.

Sirius vann därmed första drabbningen mot Hammarby och är nu, oavsett utgången i matcherna på Zinkensdamm på torsdag och lördag, garanterade minst en till match hemma på Studenternas, antingen en fjärde kvartsfinalmatch på måndag, eller (om Sirius vinner kvartsfinalen i tre raka matcher) i semifinal mot Villa Lidköping eller Edsbyn. Sirius målvakt Jakob Säleby menar att det är det som är lagets mål, att hela tiden sikta på en till hemmamatch.