Bandy

Snöplig förlust för Sirius

Det blev en snöplig förlust för Sirius i den tredje kvartsfinalen i bandy mot Hammarby på Zinkensdamm i Stockholm. 4-3 slutade matchen efter att Hammarby avgjort på övertid. Vad säger du om den här rysaren? Kommentera här nedan!

– Det är tungt eftersom vi också gjorde mål på övertid. Det började jäkligt bra de första 20 minuterna, då vi spelade riktigt fin bandy. Sen började det snöa och regna och slaska – sen är det bara bollar fram och tillbaka och överallt. Skitlägen och ingen bandymatch över huvud taget i 70 minuter, säger Jakob Säleby, målvakt i Sirius.

Matchen öppnade i högt tempo med ett flertal chanser åt båda hållen och Niklas Hellqvist i Sirius gjorde mål redan i tredje minuten. Efter den intensiva inledningen drogs tempot sen ner. Det blev mer spel på mittplanen och chanserna blev färre.

Mot mitten av halvleken ökade sen tempot och antalet chanser igen. Sirius spelade bra och visade liten respekt för hemmalaget och i den 23 minuten kom 0-2 målet. Mickelsson snappade åt sig bollen efter en lång pass över halva planen och la in bollen över Hammarbys målvakt Patrik Hedberg. Strax efter det tog Hammarby time out.

Sirius fortsatte sen spela offensivt, men det öppnade för kontringar och i 30 minuten reducerade Patrik Nilsson i Hammarby till 1-2.

Under första halvleken började det snöa ordentligt och det påverkade spelet.
– Det syns ju att det går inte att spela alls, det är som att spela innebandy på gräs eller nåt, säger Jakob Säleby.

Ett spel som var tufft med mycket kroppskontakt vilket resulterade i många avblåsningar. Det var också grinigt med mycket knuffar och glåpord som kastades mellan spelarna och domaren fick gå mellan tjafsande spelare ett antal gånger.
– Det blir ju så när det skjuts bollar i huvudhöjd och folk ska hoppa och slå på volley. Det blir tätt och tufft, heta situationer, säger Jakob Säleby.

I den andra halvleken tog Hammarby kommandot allt mer samtidigt som snöandet tilltog ytterligare. I den 60 minuten kvitterade Ulf Einarsson i Hammarby till 2-2 efter att ha dribblat sig igenom Siriusförsvaret och dragit iväg ett skott som Jacob Säleby i målet inte tog.

Efter det blev det mer och mer Hammarby. De hade mycket bollinnehav och det blev mycket spel framför Sirius mål. Hemmalaget hade flera vassa chanser och i 65 minuten fick de ett mål bortdömt för offside.

I 73 minuten kom sen ledningsmålet då Patrik Nilsson i Hammarby petade in en retur på ett skott.

På övertid, i 91 matchminuten lyckades Viktor Broberg i Sirius kvittera, men två minuter senare i gjorde Patrik Nilsson 4-3 för Hammarby och matchen var avgjord.

Hur skulle du sammanfatta kvartsfinalerna hittills?
– Stora delar är bra, vi spelar vårt spela och med tanke på vad övriga bandy-Sverige tror vi ska prestera så tycker jag vi står upp fint, säger Jakob Säleby.

Anders Königsson
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista