Ja till bandyhall

Det blir en träningshall för bandy på Gränby sportfält. Politikerna i Uppsala beslutade att säga ja.

Igår var en svart dag för Uppsalabandyn - men idag tar man nya tag. För direkt dagen efter Sirius förlust i bandyslutspelet så har politikerna i Uppsala beslutat att Alliansföreningen Bandyhall i Uppsala ska få ett bidrag på två miljoner kronor per år under 25 års tid, något som gör att de kan betala bygget av en träningshall för bandy på Gränby sportfält, väggar och tak på en redan befintlig bandyplan alltså.

– Det här är alltså inte en ny stor hall, utan ett bra sätt att använda den plan vi har och bygga in den. Den kan användas för träning och för mindre matcher, säger moderata kommunalrådet Cecilia Forss.

Enligt Cecilia Forss är det en grupp företag som kommit med idén till kommunen.

– Jag är inte så jätteledsen över förlusten i går. Det är klart att det hade varit kul att spela en femte match mot Hammarby men efter festen som vi kunde bjuda på i går känns det helt okej, säger Jan Sjonemark, ordförande i Sirius Bandy.

Väggar och tak på en befintlig isbana, hur viktigt är det?

– Det känns jättekul med beslutet som tagits i dag, det känns viktigt efter den här vintern som varit. Ledare, barn, ungdomar och elitspelarna har slitit ganska hårt i år, så det här med väggar och tak är nästan en hygienfråga.

Ulla de Verdier
ulla.deverdier@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".