Ishockey

Tung Almtunaförlust

Almtuna förlorade den viktiga matchen mot Växjö med 1-2 hemma i Gränbyhallen och nu lutar det åt Play Off-spel.

Den första perioden började lite avvaktande och lagen kände på varandra i den viktiga matchen. Sen var det Växjö som tog ett visst grepp om matchen. Almtuna verkade nervösa och gjorde en del enkla misstag. 0-1 till Växjö kom också efter 8.49 när Christian Magnusson kunde sätta in pucken efter ett snyggt Växjöanfall.
Efter det fortsatte Växjö spela bra, men Almtuna började äta sig in i matchen allt mer och efter 18.38, när Almtuna spelade i power play, kunde Joachim Gellerstedt sätta in kvitteringen efter att ha fått en snygg framspelning.

I den andra perioden blev det spelavbrott alldeles i början efter att domaren Mikael Lindqvist fick pucken i ansiktet. Men efter att fått omplåstring kunde spelet fortsatte och då handlade det allt mer om Växjö. De hade två power plays och en rad chanser, men Almtuna kom undan med blotta förskräckelsen  och när den andra perioden var över var resultatet fortfarande 1-1.

Växjö började även den tredje perioden bra och fortsatte behålla greppet. Men trots flera chanser lyckades de inte göra mål tack var en blandning av bra defensivt spel av utespelarna och bra målvaktsspel från Almtuna.
Efter ett power play lyckades sen Almtuna komma in i matchen igen under en period. Men efter 13.53 lyckades Josh Macnevin göra 1-2 till Växjö.
De sista minutrarna kämpade Almtuna för att göra ett kvitteringsmål, men Växjö lyckades hålla undan och stod till slut som segrare.

Det var en rättvis seger för Växjö som var det bättre laget i den viktiga matchen om tre poäng.
Samtidigt var det en tung förlust för Almtuna och nu lutar det åt Play Off spel för dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".