Ett av Tallinks fraktfartyg fast i isen. Foto: Kustbevakningen.
NORRTÄLJE

Färjor fast i isen

Uppdaterad 18.30
Sex fartyg har fastnat i isen utanför Kapellskär i Norrtäljes skärgård. Det handlar om fyra passagerarfärjor och två fraktfartyg.

Ett av fartygen sitter helt fast, två andra har krockat med varandra, men ingen människa ska ha kommit till skada. Isbrytare är på väg till platsen.

Mats Nyström är en av passagerarna ombord på Viking Lines Amorella.

- Nu är stämningen rätt OK nu, men det var värre förut för nån timme sedan då vi fick ett meddelande om att alla skulle röra sig framåt i båten till fören. Utan någon närmare förklaring egentligen så gjorde vi det. Högtalarrösten var ganska upphetsad. Hela passagerargänget på en tusen personer ställde sig framme i fören. Sedan tog jag reda på, jag begärde att få ett meddelande från befälhavaren helt enkelt, där han sa att det var för att undankomma en sammanstötning. Sedan så kom det några meddelande några minuter senare att läget är normaliserat och att det inte finns någon anledning till oro eller fara men passagerarna har ju inte fått någon officiell förklaring till varför man skulle röra sig framåt, säger Mats Nyström till Stockholmsnytt.

Maria Persbo
Mats Rundbladh
August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".