Stefan Hanna toppar C-listan

Det blir Stefan Hanna som blir förstanamn på Centerpartiets lista inför kommunalvalet. Det beslutade partiet på stämman på torsdagskvällen.

Både Stefan Hanna och det tidigare toppnamnet Örjan Berglund har varit omdiskuterade. Berglund vann det tidigare provvalet och hamnade därmed högst upp på listan.

Stefan Hanna gick då ut och kritiserade Berglund för att ha använt partiets medlemsregister för att skicka ut julkort inför valet.

Senare visade det sig att Stefan Hanna själv använt interna register för att skicka ut mejl till medlemmarna i syfte att värva röster.

Nu blir det alltså Stefan Hanna som toppar listan efter att Örjan Berglund valt att träda tillbaka. 

– Det känns ärofyllt och smickrande att få förtroendet att få fortsätta och utveckla Uppsala kommun till en ännu bättre kommun, säger Stefan Hanna.

Är du förvånad?

– Jag måste erkänna att jag är förvånad över det starka stödet jag har fått trots att jag inte har varit med lika länge som många andra. Jag känner mig glad och ödmjuk inför uppgiften, säger Stefan Hanna.

Ulla Bäckmark, kretsombudsman, tror nu att den interna debatten i partiet kommer att lägga sig.

– Stämman gick bra och vi känner oss nöjda. Vi har haft diskussioner tidigare och så ska det vara, alla ska ha rätt att säga vad man tycker i ett demokratiskt parti, säger Ulla Bäckmark.

De interna stridighetena inom partiet som slutade med att Örjan Berglund hoppade av vill Stefan Hanna nu tona ner.

– Jag håller inte med om att det har varit turbulent mellan oss. Vi hade en del olyckliga saker som hände och var kopplade till den interna valrörelsen. Vi har haft dispyter men inte mellan mig och Örjan. Vi har jobbat ihop på ett bra sätt, säger Stefan Hanna.

Men du har ändå uppmanat honom att träda tillbaka?

– Ja, jag tycker att det är viktigt att man tar personligt ansvar men jag tycker att han är en bra person som har gjort stora insatser för partiet, säger Stefan Hanna.

Centerns kommunlista

1. Stefan Hanna

2. Karin Ericsson

3. Per Norstedt

4. Anne Lennartsson

5. Mats Jonsson

6. Annette Stavenow

7. Elsoudi Mulham

8. Cecilia Carlqvist

9. Jan Frischenfeldt

10. Sirpa Åhr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista