1 av 3
2 av 3
Rickard Sahl, hamnchef.
3 av 3
NORRTÄLJE

Trångt i Kapellskär

Efter nattens problem med fartyg som kört fast i isen, uppmanar nu hamnchefen i Kapellskärs hamn Rikard Sahl alla långtradare som är på väg till Kapellskär att vända om och inte komma dit.


Sjöfartsverket har utfärdat
en navigationsvarning, och hamnchefen i Kapellskärs hamn Rikard Sahl uppmanar nu alla långtradare som är på väg till Kapellskär att vända om och inte komma dit.

-Under natten har det samlats väldigt mycket långtradare i hamnen. De största färjorna som går till Finland tar ju nästan tre kilometer långtradarlast - 100-120 långtradare per avgång. Vi avvaktar och har en from förhoppning att få in och ut några fartyg så vi kan tömma de här parkeringsytorna med långtradare, säger hamnchefen Rickard Sahl.

Ett tiotal fartyg kämpar
fortfarande i isen utanför Upplandskusten, ett utanför Kapellskär och omkring åtta utanför Öregrund. Totalt sitter fler än 30 fartyg fast i Bottenviken/Bottenhavet.
En av många lastbilschaufförer som väntar på att färjetrafiken ska komma igång igen är Anti Putala, som är på väg hem till Finland.

-Jag har himla bråttom, men det tog slut här. Här kanske man får vänta i ett dygn innan man kommer i väg. Jag kom igår kväll.

Har du fått några besked om när du kan tänkas komma i väg?

-Nej, inte det minsta säger Anti Putala.


Elisabeth Terénius
elisabeth.terenius@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista