Innebandy

Vinst för Sten Sture

Sten Sture tog igår kväll emot Västerås i kvalet till elitserien i damernas innebandy. Det blev seger för hemmalaget, med 10-8. Tar sig Sten Sture till elitserien? Kommentera!

– Resultatet är inte så viktigt för mig, utan spelet. Vi ser det inte som två matcher utan en match, sex perioder, vi har bara kommit halvvägs än så länge. Nu är det full fokus på söndag där det är 0-0 igen och då vi får fortsätta och spela så hårt och så tufft som vi gjorde i dag. Säger Charlotte Karlberg, lagkapten i Sten Stures damer.

10-8 i Uppsalamatchen, men det gäller att även dra längsta strået i Västerås på söndag. Man har förvisso råd att förlora med ett mål i och med tvåmålsvinsten, men med stämningen som råder i truppen nu så verkar det inte vara ett alternativ. Man åker dit för att vinna. Och Charlotte Karlberg menar att just truppkänslan är otroligt viktig för Sten Stures damer.

– Det är något vi alltid byggt mycket på, att vi ska en enorm glädje inför innebandyn, och framförallt inför varandra. Det tycker jag smittar av sig, vi är inte nervösa och spända utan ser det bara som en glädje – och vi har så otroligt kul där ute.

Något särskilt ni måste tänka på inför matchen i Västerås på söndag?
– Vi måste stänga till mer där bak, de har vassa skyttar och fick många av sina mål på andra vågor. Men så ska vi fortsätta spela så glad anfallsinnebandy som vi gjorde i dag, säger Sten Stures lagkapten Charlotte Karlberg efter den inledande segern mot Västerås.

Johan Nohrén
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".