-

AIS missade direktplats

I går kväll försvann Almtunas chanser till en direktplats till kvalserien för gott. I och med 1-3 förlusten borta mot Västerås måste Almtuna nu sikta in sig på play off-spel. Tar sig AIS till kvalserien? Kommentera nedan!

– Jag är besviken på hur vi hanterar första perioden. Jag tycker vi går ut och gör många dåliga saker första perioden. Och det straffar sig omedelbart så vi får jobba i en uppförsbacke med 0-2. Sen tycker jag att vi rycker upp oss i andra perioden, vi spelar bra och får utdelning, och kan få betydligt mer än vi fick. I tredje orkar vi inte riktigt, och jag tycker vi kan kräva mer av oss själva en sådan här match, där det gäller så mycket.

Det spelar inte så stor roll att ni förlorade med tanke på att både Växjö och AIK, era konkurrenter om kvalplatsen, vann sina matcher. Förutsättningen var ju att de skulle förlora för att ni skulle ha chans till en direktplats. Är du besviken över att ni missar direktplatsen till kvalserien?

– Vår absoluta målsättning var att vi skulle ta oss till play off. Vilket vi tyckte var en väldigt tuff målsättning på grund av att serien är mycket bättre i år än den var i fjol. Den bästa allsvenskan som någonsin har spelats. Vi lyckades infria den målsättningen med åtta eller nio omgångar kvar. Sen tog vi sikte på direktplats till kvalserien.

– Jag tror vi vann tio av de tolv senaste matcherna, vilket är grymt bra, jag är grymt nöjd med det sättet vi hanterat det. Sen räckte vi inte riktigt ända fram, det kanske är lite trist, men det hade enbart varit en stor bonus för oss. Nu tar vi sikte på play off i stället.

En omgång återstår av seriespelet och i morgon möter Almtuna Troja/Ljungby hemma i Gränbyhallen. Vinner Almtuna den matchen får de chansen att välja motståndare i första play off-rundan, samtidigt som de får hemmaplansfördel.

Hans Sjöström
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista