Chioma Nnamaka
Basket

Seger för Sallén

Slutspelet har dragit igång i damligan, och Uppsalalaget Sallén inledde med en klar seger över Norrköping med 66-58.

Matchen inleddes i ett högt tempo, vilket var mycket på grund av Norrköpings bredd. Man har runt nio bra spelare och kan därför köra helplanspress. Inledningsvis gav det Sallén lite bekymmer, men man vande sig snabbt och vann första quartern med 14-10 trots några svaga första minuter i matchen.

I andra quartern tar sig Norrköping nästan ikapp, framförallt genom bra spel av deras Frida Grahn, men Sallén är det bättre laget och håller undan. Amalia Krantz är stark under korgen och Chioma Nnamaka och Kristina Tattersdill snabba med bollen.

Efter att ha gått in till halvtidsvila med en elvapoängsledning i ryggen kan Sallén slappna av ordentligt. Norrköping jagar frenetiskt, men det är ändå Sallén som vill mest ute på planen, och man vinner också matchen klart med 66-58.

Härnäst väntar Mark, den andra av sex matcher i de undre slutspelsgruppen. Vinner man gruppen får man möta det sämsta laget i den övre, i en utslagningsmatch om sista semifinalplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista