Rivningen har påbörjats
Enköping

Rivningen påbörjad

Efter flera års livlig debatt så påbörjades så i morse rivningen av Stadshotellet i Enköping. I dag så gav sig grävskoporna på det anrika hotellets fasad och om tre veckor förväntas hela byggnaden vara jämnad med marken.

Vad tycker du om att Stadshotellet rivs? Skriv nedan.

Enköpingsbon Inga-Britt Lindberg kunde inte göra annat än attt titta på när grävskoporna gick till attack.

- Ja, jag tycker det är tråkigt.

Så för er är det här en sorgens dag?

- Ja, det är det faktiskt. Livet måste ju gå vidare i alla fall.

Rivningen har oneklingen skapat starka känslor hos Enköpingsborna. Stadshotellet invigdes för 120 år sen, blev Q-märkt 1987 och gick i konkurs på 2000-talet. Då köpte byggbolaget PEAB hotellet men bestämde tillslut att riva huset. Både Regeringen och lokalpolitikerna var emot rivningen, tills det att PEAB skickade en stämningsansökan på över 40 kronor till Enköpings kommun.

- Det här är det mest märkliga ärendet som jag tyvärr som politiker har ärvt. Men jag tror också att många enköpingsbor känner någon form av glädje för att nu finns det en möjlighet med att mer levande centrum, säger kommunalrådet Anna Wiklund (M).

Kulturprofilen från Enköping, Hasse Eson:

- Det är klart att vi tycker att det skulle finnas andra lösningar. Man får inte lägga sig platt för ett bolag som PEAB.

Framtiden då?

- Vi behöver fler som flyttar till kommunen, fler arbetstillfällen, och ju fler som kan handla där så gynnar det ju välfärden också, säger Anna Wiklund.

- Man tror sig veta men man vet egentligen ingenting, avslutar Hasse Eson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista