1 av 3
Hans Johansson, talesman för Viking raceway.
2 av 3
Grafik: Hans Johansson
3 av 3
HALLSTAVIK

Grönt för motorbana

Uppdaterad 16.00

Det mesta pekar nu på att den planerade motorarenan utanför Hallstavik, Viking Raceway, blir av.  Nu har nämligen Miljööverdomstolen meddelat att de inte tänker pröva ärendet efter att det överklagats av Roslagens Naturskyddsförening.

Nu har nämligen Miljööverdomstolen meddelat att de inte tänker pröva ärendet efter att det överklagats av Roslagens Naturskyddsförening.

- Efter 15 år känns det fantastiskt. Nästa steg är att söka ett byggnadlov i kommunen, säger Hans Johansson som är mediaansvarig för Viking Raceway.

Han tror att anläggningen kommer ha stor betydelse för Hallstavik med omnejd.

- Ja, det är ju en avflyttningsbyggd och vi behöver ju arbetstillfällen. Så det är det som det betyder. Det betyder att sätta Hallstavik på kartan och att skapa arbetstillfällen egentligen.

Thomas Bakker bor 800 meter från den planerade motorarenan. Han är besviken över Miljööverdomstolen beslut att inte pröva ärendet vidare. Hans hopp står nu till att Roslagens Naturskyddsförening ska ta ärendet vidare till Högsta Domstolen.

- Ja, det är bedrövligt. För att här gapar alla politiker för hur man ska tänka på miljön och så startar man något sådant här. Det är skandal. För det första har de här människorna som sitter i domstolen aldrig varit ut hit. Hur kan man sitta och döma när man inte vet hur det ser ut, säger Thomas Bakker.

Matilda Hector
Alexander Gagliano

alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista