Skakad politiker inför rätta

-Jag har mått fruktansvärt dåligt både kroppsligt och själsligt, säger Kjell Johansson (c). I det här läget syns det vilka som är ens verkliga vänner, vilka som hör av sig och inte bara går förbi utan att hälsa.
Enköpings tingsrätt var mycket välbesökt idag då rättegången mot de sju politikerna idag tog plats inför domstolen. Och rättsfallet är unikt. Tidigare har det hänt ett par gånger att nämndordförande åtalats för att inte ha följt miljöbalken och låtit bli att polisanmäla misstänkta miljöbrott. Men åklagaren Eva-Lotta Johansson valde att åtala hela miljönämnden, eftersom hon anser att besluten har fattats gemensamt av politikerna. -Jag tycker att man rört upp en våldsam storm i ett vattenglas, säger Kjell Johanssons advokat Staffan Michelsson som har en helt annan syn på målet. Det är sällan man ser så goda exempel på hönor av fjädrar som i det här exemplet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista