Skolkritik allvarlig anser Yngve

Livets Ords skolor håller inte vad de lovar - men Uppsala kommun har inte mycket att sätta emot. - Vi måste betala ut medel till Livets Ords skola tills Skolverket drar in deras tillstånd, säger Staffan Yngve, ordförande i barn- och ungdomsutskottet i Uppsala.
Igår kunde vi berätta om den svidande kritik som skolverket riktat mot Livets Ords skolor - det gällde hur kristendomsundervisningen sköttes, den auktoritära ledarstilen, utbildningsmaterial och hur antagningarna till skolorna går till. Dessutom fanns det för få lärare med dokumenterad lärarkompetens. Det här är brister som strider mot skollagen - och därför har livets ord inte hållit vad de lovat kommunen, enligt Staffan Yngve, socialdemokratisk ordförande i barn- och ungdomsutskottet i Uppsala. Om skolan inte som det heter vidtog åtgärder innan 15 mars - så kan deras tillstånd att driva skola dras in, och först då kan kommunen strypa pengarna de nu betalar livets ord. men förutom ett hot om ekonomiska sanktioner finns det inte mycket kommunen kan göra. Enligt Staffan Yngve har kommunen dålig möjlighet att få insyn i friskolors verksamhet, men han hoppas att skolverkets kritik nu kan leda till bättre insyn i livets ords skolor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista