Grönområden växer igen när kommunen sparar

Det blir inga spolade isbanor i Uppsala nästa vinter heller, det blir färre lekplatser och kommunens naturområden kommer att växa igen. Det är några konsekvenser av de besparingar som fritids- och naturvårdsnämnden ska besluta om på måndagen.

Uppsalas fritids- och naturområden kommer förstås inte heller undan besparingar - nu när alla måste dra ner. Några av konsekvenserna väntas bli att naturområden kommer att växa igen mer eftersom kommunen inte kommer att kunna röja sly på samma sätt som idag. Gräsmattor kommer att bli oklippta, träden sköts bara såpass att de inte utgör någon fara för allmänheten. Vi kommer också att få höja vår toleransnivå för nedskräpning i våra parker, säger stadsträdgårdmästare Karin Åkerblom:


-Även om lite mer pengar läggs på städning så kommer det inte att räcka. Många skräpar ner mycket och sopvolymerna ökar.


Några av kommunens lekplatser kommer också att tas bort de närmaste åren, berättar Karin Åkerblom:


-Det handlar om att få pengarna att räcka till. Det är jättetråkigt men kommunen har ju svårt att få pengarna att räcka till och då måste alla dra sitt strå till stacken.


<STRONG>Kontakta reportern:</STRONG>


<a href=”mailto:lisa.helgesson@sr.se” class=”plain66”>Lisa Helgesson</a>


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".