Besked om kostnad för Musikens Hus skjuts upp

Det blir inget besked om hur mycket Uppsalas konsert- och kongressanläggning kommer att kosta den här veckan. Enligt planerna skulle de fyra partierna bakom projektet vara klara nu, men så blir det inte.

Enligt uppgifter till Upplandsnytt beror det på att partierna ännu inte är överens om finansieringen, men det vill inte socialdemokraitska kommunalrådet Lena Hartwig kännas vid.


- Vi är överens, det är inga såna saker, säger hon.


Enligt socialdemokratiska ordföranden i styrgruppen för en konsert- och kongressanläggning, Lena Hartwig, så flyter samarbetet på bra mellan s, v , fp och kd, som arbetar med att ta fram ett förslag till ett.


Men beskedet om hur konsert- och kongressanläggningen ska fungera, hur mycket det kommer att kosta och hur det ska betalas har alltså skjutits upp. Enligt uppgifter till Upplandsnytt så är orsaken bland annat att partierna inte är överens om finansieringen än. För bygget blir ju dyrt, runt 500 miljoner i investering är den senaste siffra som nämnts.


Kristdemokraterna och folkpartiet kräver att en stor del av pengarna tas in genom att kommunen säljer mark och fastigheter, men det är politiskt känsligt främst för vänsterpartiet, och där ska partierna inte ha kommit överens om hur mycket som ska säljas, än mindre om vad.


Eftersom det här är så känsligt och alla de fyra ja-partierna är splittrade internt så vill ledningen i partierna informera sina partikolleger ordenligt innan siffrorn presenteras för allmänheten.


Samtidigt så uppvaktades idag Lena Hartwig av två olika organisationer som arbetar mot den konsert- och kongressanläggning som planeras, och som samlat in elva tusen namnunderskrifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".